A nyár, a szabadtéri sütések és főzések fő szezonja. Blogunkban már foglalkoztunk mindennel, a gasztró témát viszont elhanyagoltuk. Néhány disznós dologtól eltekintve, a világ erőspaprikáit mustráltuk még. Új sorozatunkban, társszerzőimmel együtt, idei nyári ételfotókkal kedveskedünk mindenkinek, hátha jobb lesz a kis étvágy. Személyes élményeimmel kezdeném.
Először nézzük mit ettem idén bográcsból. Nem akarom magam ismételni, mivel a slambuc fotóját már fölraktam egyszer, de ismétlés a tudás anyja, ezért kell. Az étel a képen még nincs kész. Amikorra elkészül, addigra nem marad leve.
Másodszor egy klasszikus marhalábszár pörköltet toltam, Szanazugban. Főnököm készítette és közben jól fogyott az otthonfőtt pálinka. A bogrács nem rétegesen lett megpakolva, hanem a hagyma előre meg lett dinsztelve üvegesre és utána került bele a husi.
Borjúpörkölt, háromnegyed készen. Ez már rétegesen lett pakolva, szombaton volt szerencsénk egymáshoz.
Aztán volt szerencsém egy vegetáriánus, indiaijellegű zöldségleveshez wokban. Tartalmazott káposztát, bébi és csemegekukoricát, vöröshagymát, fokhagymakrémet, smack tésztáját, szójaolajat, paprikát, némi ecetet és Erős Istvánt. Gyorsan elkészült.
Ez egy félig megevett hidegtál, a hozzávaló salátákkal és dekorációkkal. Itt töltött húsok kerültek felkarikázásra. A töltelékek között volt kolbász és csemegeuborka is. A háttérben szerényen meghúzódik a linzer.
A következő kép szintén szombati. Kertisütésen is voltam beugróban. Itt a házigazda nyúlhusija sül középen, a szélén szalonnacsíkok virágszirom alakban, öntöttvas tárcsán.
Ezután nem sokkal elhúztam a múzeumbuliba, ahol Imre fotózott és jobban képben volt. Beszámoló róla itt, hamarosan. Addig és jó kajákat az étvágyhoz!
Update 2007, júni 26, 20:55: Asszem így írja a többi blogger a pótbejegyzést. Az update megtévesztő lehet, hiszen ennek a meggyespitének semmi köze a Norbi update-hez. Vaníliás porcukor van az ő tetején. Norbi ilyet nem kaphat, mert a cukor rossz és ezért sajnálják is az angyalok.