Ez a jószág volt a 2004-es vitatott dél-georgiai Hogzilla. Aki 450 kg-osra nőtt és 23 cm lehetett kábé az agyara. Először azt hitték, hogy nem igazi. Elásták a földi maradványait, mert ekkora állatnak állítólag nem jó a húsa. A fejét meg nem érdemes megtartani, mert túl nagy a falra. A vaddisznóknál nem jegyzik a méreteket (legalábbis 2004-ig ez így volt) Az évekkel ezelőtti rekord állítólag 300 kg volt kábé. Hogzilla valószínű házidisznó volt, ami valamelyik faluból szökhetett meg. Utána kukorica és mogyoróföldeken kóborolt, azt mondták a súlya is ennek köszönhető. Az ilyen elvadult házidisznók a 2004-es cikk szerint veszélyesek, beszorításra agresszívak. Az elejtője 6 órát prázott valami magaslaton, miközben a disznó habzó szájjal járt körbe-körbe.
Nem tudom ebből mi volt igaz, a National Geogrphic szakértői kihantolták Hogzillát, azt hiszem a fenti adatok nagyjából helytállóak, vaddisznó nem lehetett, amúgy meg nem nagy szám, hiszen mindenki látott már ivartalanított tenyészkant(pl.: a bakonyai Berci), ami méreteiben kapásból üti Hogzillát és az előző posztban látott disznó pedig sajna szemfényvesztés.
Akik különleges, extrém disznókra vágynak, azoknak be kell érniük a tetováltakkal. Észt művészek már készítettek varrratosítot, tetovált nyers sertésbőrbe kötött könyvet. A képeken kínai sertéstetoválók és modelljeik szerepelnek.
Láthatunk a bőrükön sárkánymotívumot, old school tengerészeset, futónövény mintát. Azt nem tudom, hogy miért csinálják? Művészet talán? Esztétikusabb tőle a disznó? Ezen gyakorolnak az amatőrök? Mert bizony kapásból az összes helyi tetováló is színvonalasabban dolgozik. vagy pedig a tetovált sertésbőrt használják föl, mint az észt művészek? A megfejtéseket palackpostán várom.
Aztán van itt olyan ember is, aki disznót tetováltat magára. Sőt, láttam már síelő disznós és vaddisznós tetoválásokat is.
Nem tudom ebből mi volt igaz, a National Geogrphic szakértői kihantolták Hogzillát, azt hiszem a fenti adatok nagyjából helytállóak, vaddisznó nem lehetett, amúgy meg nem nagy szám, hiszen mindenki látott már ivartalanított tenyészkant(pl.: a bakonyai Berci), ami méreteiben kapásból üti Hogzillát és az előző posztban látott disznó pedig sajna szemfényvesztés.
Akik különleges, extrém disznókra vágynak, azoknak be kell érniük a tetováltakkal. Észt művészek már készítettek varrratosítot, tetovált nyers sertésbőrbe kötött könyvet. A képeken kínai sertéstetoválók és modelljeik szerepelnek.
Láthatunk a bőrükön sárkánymotívumot, old school tengerészeset, futónövény mintát. Azt nem tudom, hogy miért csinálják? Művészet talán? Esztétikusabb tőle a disznó? Ezen gyakorolnak az amatőrök? Mert bizony kapásból az összes helyi tetováló is színvonalasabban dolgozik. vagy pedig a tetovált sertésbőrt használják föl, mint az észt művészek? A megfejtéseket palackpostán várom.
Aztán van itt olyan ember is, aki disznót tetováltat magára. Sőt, láttam már síelő disznós és vaddisznós tetoválásokat is.
Na mostmár gyerünk haza. Itt, Orosházán mindig jókat derültem a húsboltok előtt a disznóábrázolásokon és feliratokon. A Plusz melletti exhúsboltnál például egy csokornyakkendős, emberfogazattal vigyorgó disznófej volt a logó. A tégelyes sertészsíron pedig kétlábon állva mulatóstáncot járt a csokinyakis disznó, mintha olyan király lenne neki. Aztán a feliratok a húsüzleteken: "Saláták és belek kaphatók", vagy " Bél kapható, marhavastag és marhavékony" Szóval ha már valahová kiírják hogy bél, abból már humor lesz. Ezt a táblát Vasárnap fotóztam. A rejtvény második kérdése, hogy vajon hol található a Bél telephely?
Itt is érdekes a logó vajon mit sugall, ez a harmadik kérdés. A disznó metamorfózisát kolbásszá? Vagy fordítva? Esetleg egy síma disznófejű kolbász? Netán hálózsákként belebújt a bélbe? Lehet filózni. Utolsó kép pedig személyes élmény és nem túl régi, múlt szombati. Slambucfőzésem jártam, melyhez 1 kg mangalicaszalonnát használtak fel. A képen már az utolsó stádiumban van, azt a kis levét elfővi, magábaszívja és kész.
Itt is érdekes a logó vajon mit sugall, ez a harmadik kérdés. A disznó metamorfózisát kolbásszá? Vagy fordítva? Esetleg egy síma disznófejű kolbász? Netán hálózsákként belebújt a bélbe? Lehet filózni. Utolsó kép pedig személyes élmény és nem túl régi, múlt szombati. Slambucfőzésem jártam, melyhez 1 kg mangalicaszalonnát használtak fel. A képen már az utolsó stádiumban van, azt a kis levét elfővi, magábaszívja és kész.